Haber

Senegal Büyükelçisi Konya’da Karatay Belediye Başkanı ile Görüştü

Senegal’in Ankara Büyükelçisi Cheikh Gueye, bir dizi program için geldiği Konya’da Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ile bir araya geldi.

Senegal’in Ankara Büyükelçisi Cheikh Gueye ve beraberindeki heyet, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ile görüştü. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, başta Senegal olmak üzere tüm Afrika ülkeleriyle ikili ilişkilere önem verdiklerini kaydetti. Lider Kılca, “Büyükelçimize ziyaretinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Kendilerini ilçemizde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduk. Karatay 370 bin nüfuslu, 2 bin 800 yüzölçümüne sahip kadim bir ilçe. kilometrekare Karatay bir turizm merkezi. Mevlana Hazretleri Şems-i Tebrizi’nin yanı sıra birçok tarihi mekana sahip bir ilçeyiz. Bu yönüyle Konya, bu yönüyle tarım ve tarımsal üretimin yanı sıra her yıl 3-4 milyon turiste de ev sahipliği yapmaktadır.” açısından Konya’nın en değerli ilçesidir. Ancak Karatay son dönemde sanayi siteleriyle ön plana çıkıyor. İlimizde yaşanan büyük dönüşümle birlikte Konya’nın birçok sanayi bölgesi Karatay’a taşınıyor. Şu an itibariyle 70’e yakın irili ufaklı sanayi sitemiz var. Sadece Aykent Ayakkabı Sanayi sitemiz 1.500 atölyeden oluşuyor” dedi.

“Konya, Senegal’de tanınan ve sevilen bir şehir”

Türkiye ile Senegal arasındaki ilişkilerin her geçen gün geliştiğini belirten Senegal’in Ankara Büyükelçisi Cheikh Gueye, özellikle tarımsal üretim alanında işbirliğinin önemine dikkat çekti. Cheikh Gueye, “Konya’yı çok sevdiğim için eşim ve arkadaşlarımla birlikte Konya’yı ziyarete geldik. Konya, Senegal’de tanınan ve sevilen bir şehir. Konya, Tuba şehri ile de kardeş şehir. Senegal’in ikinci büyük şehri Konya’nın tarım ve hayvancılıkta sizin de belirttiğiniz gibi önemi malum. – KONYA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
soğanlık evden eve nakliyat
ümraniye eşya depolama
Başa dön tuşu