Haber

Malatyalı Depremzedeler: 41 Koyun, 39 Kuzum Oldu. Artık Bir Koyunum Var, Bir Kuzum Kaldı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya’da depremden etkilenen köyleri ziyaret etti. Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde ahırının yıkıldığını söyleyen bir köylü, “41 koyun 39 kuzum oldu. Şimdi bir koyunum bir kuzum kaldı. Anlatacak bir şey yok. Böyle bekliyoruz. Her tarafa başvurduk, Kaymakamlığa, belediyeye ve son olarak da İlçe Tarım Müdürlüğü’ne başvurduk.” “Ne için başvurduk? Sağolsun kepçe gönderdi, çıkarmaya çalışıyoruz” dedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam sektöroğlu ve Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ile birlikte Malatya’da meydana gelen depremde zarar gören köylülerin sorunlarını dinledi. Bir muhtar, deprem sonrası yaşadıklarını Ağbaba’ya şöyle anlattı:

“Burada durumumuz çok vahim. 300 hanelik köyler, 11 mezra… Yukarıköy mezrasına da düzgün hizmet verilmedi. Hayvanları telef oldu, şimdi kokuştu. Adamlar yalnız… Çağırıyoruz, soruyoruz, biz AFAD’a ulaşamıyor, doğrusu. Kaymakam reisine de bu şekilde ulaşamıyoruz.Yani çok zorlandık.Çadırlarda çok zorlandık.Hayvanlarımıza yem yok.Tek hayırsever var. 71 çuval yem getirdik 2 çuval yem verdik devlet getirmedi işte burası Yukarıköy devlet tamamen unutmuş burada 22 hane eski yerleşim yerimiz yıkıldı görüyorsunuz ya durum.”

“41 KOYUNUM, 39 KUZUM VARDI. ŞİMDİ BİR KOYUNUM, BİR KUZUM VAR”

Depremin yarattığı yarığın tüm ağılını yuttuğunu ve hayvanlarının neredeyse tamamının öldüğünü söyleyen bir köylü, şunları söyledi:

“41 koyun 39 kuzum vardı. Şimdi bir koyunum bir kuzum kaldı. Anlatacak bir şey yok. Bunu bekliyoruz. Her tarafa başvurduk. Kaymakamlığa, belediyeye başvurduk ve sonunda tarım ilçe müdürlüğü. Çok şükür kepçe gönderdi, çıkarmaya çalışıyoruz.” “

Veli Ağbaba da depremden etkilenen köylülere, “Şimdi size burada ihtiyacınız kadar yem göndereceğiz. Geçmiş olsun. Biz de belediye başkanlarımız ve arkadaşlarımızla ziyarete gidiyoruz, öğreniyoruz.”

akcakalehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
soğanlık evden eve nakliyat
ümraniye eşya depolama
Başa dön tuşu