Haber

Kanada’da yardım isteyen engelli emekli askere ‘ötenazi’ teklifi

Kanadalı engelli eski bir subay, konutuna merdiven asansörü istediğini ancak karşılığında ‘ötenazi teklifi’ aldığını açıkladı. Eski Kanadalı paralimpik sporcu ve emekli onbaşı Christina Gauthier, Veterans Affairs (VAC) çalışanlarının yardım talebine yanıt olarak kendisine “ötanazi teklif edildiğini” söyledi.

Kanada Avam Kamarası gaziler işleri komitesine konuşan 52 yaşındaki Gauthier, 2019’daki olayda bir çalışanın merdiven asansörü talebine yanıt olarak, “Madem bu kadar çaresizsiniz hanımefendi, size bir mektubum var. Sputnik’te yer alan habere göre, ölürseniz size tıbbi yardım sunabileceğimizi söylüyoruz. Gauthier, Başbakan Justin Trudeau’ya öfkesini dile getirmek için bir mektup yazdığını da söyledi. Trudeau, olayın “kesinlikle kabul edilemez” olduğunu söyledi.

Daha önce Kanada’da aldıkları sosyal yardımın yeterli olmadığını söyleyen kişiler ötenazi için başvurduklarını açıklamıştı. Kanada’da 2016’dan beri yasal olan ötenazi, bu yıl “yaşamları acil risk altında olmasa bile engellileri ve zor koşullarda yaşayanları” kapsayacak şekilde genişletildi. (DIŞ HABERLER)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
soğanlık evden eve nakliyat
ümraniye eşya depolama
Başa dön tuşu