Haber

Kahramanmaraş’taki depremde hayatını kaybedenler için okullarda bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) aldığı karar doğrultusunda, Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybedenler için bugün tüm okullarda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ankara’da öğrencilerin yanında yer alan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Çocuklarımızla birlikte tüm okullarımızda kayıplarımızı bir dakikalık saygı duruşu ve rahmetle anarak çocuklarımıza örnek olmaya gayret gösterdik” dedi. Bu farkındalığı gelecek nesillere aktarmak için.”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara’nın Altındağ ilçesindeki Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen bayrak törenine öğrenci ve öğretmenlerle birlikte katılarak depremde hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Törenin ardından basına açıklama yapan Tekin, Türkiye’yi yas tutan yüzyılın felaketinin üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlatarak, depremde hayatını kaybedenlere, yakınlarına ve millete başsağlığı diledi. Bu yıl devlet ve milletin birlikte yaraları sarmak için çaba harcadığını belirten Tekin, “Bu dönemde biz de Milli Eğitim Bakanlığı olarak ilk günden itibaren yaraların sarılması konusunda üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye çalıştık. Halk eğitim merkezlerinden Bakanlığımıza bağlı meslek liselerine kadar birçok eğitim kurumumuzda yaraların sarılması için çalışmalar yapıldı. Çadır imalatından ekmek üretimine kadar meslek liselerimizde yapılabilecek her şeyin yapılması için çaba sarf edildi” dedi.

‘GELECEK NESİLLERİ BU BİLİNÇLE YETİŞTİRECEĞİZ’

MEB olarak misyonlarının bununla sınırlı olmadığını, bu tür felaketlerin bir daha yaşanmamasını sağlamak, yaşandığında alınması gereken önlemleri, gösterilmesi gereken birlik ve beraberlik arzusunu geleceğe yansıtmak olduğunu vurgulayan Dr. Tekin, “Bugün burada bu sorumluluğu yerine getirmeye çalıştık. Çocuklarımızla birlikte tüm okullarımızda kayıplarımızı saygı ve rahmetle anarak, çocuklarımıza bu bilincin aktarılması için örnek olmaya çalıştık” dedi. Gelecek nesillere. İnşallah Bakanlık olarak bunu sürdüreceğiz. Gelecek nesilleri de bu bilinçle yetiştireceğiz. Bugün aynı zamanda Miraç gecesidir ve millet olarak ölenlerimiz için dua ediyoruz. “Onları hayırla anacağız.” ve bu bizim sosyal sorumluluğumuzdur. Allah bir daha bu tür felaketleri bizlere göstermesin, bu tür felaketleri dünyanın hiçbir yerine göstermesin” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
soğanlık evden eve nakliyat
ümraniye eşya depolama
Başa dön tuşu