Haber

İYİ Parti Lideri Meral Akşener Eski AK Parti Üyesi mi? Sosyal Medyadaki Tartışmalara Işık Tutuyoruz

GÜZEL Partisi Genel Başkanı Meral Akşener, özellikle son 8 yılda siyasi gündemden hiç düşmeyen isimlerden biri. Son dönemde CHP ile soğuk rüzgarlar yaşayan Akşener, yerel seçimlere ittifak yapmadan tek başlarına gireceklerini açıkladı.

Akşener’in bu tutumu bazı çevreler tarafından desteklenirken bazı çevreler tarafından da eleştiriliyor.

Gazeteci ve yazar Mine Kırıkkanat, Akşener’in iktidar yaklaşımını savunduğu tweet’inde şunları söyledi: ‘Değiştiğini düşünüyorduk ama evine döndü. ‘Yine aldatıldık’ diye yazdı.

Kırıkkanat’ın bu açıklamaları büyük ses getirirken Meral Akşener’in eski AK Partili olup olmadığı tartışmalarını da alevlendirdi.

O halde gelin Kırıkkanat’ın açıklamalarının doğru olup olmadığını hep birlikte inceleyelim.

Selanik’ten Kocaeli’ye göç eden Rumeli Türkü bir ailenin kızı olan Meral Akşener, 90’lı yılların başında üniversitelerde tarih öğretmeni olarak çalışırken DYP’den siyasete girmiş ve kısa sürede parti içinde yükselen bir isim olmuştur.

DYP Kadın Kolları Başkanı Akşener, 1995 seçimlerinden sonra ilk kez milletvekili seçildi.

DYP-REFAH koalisyonunda kabineye girerek Türkiye’nin ilk kadın içişleri bakanı oldu.

Bu süreçte aldığı kararlar ve yaptığı açıklamalarla defalarca gündeme geldi.

Dikbaşlı tavrıyla askerin karşısına çıkmaktan çekinmedi.

28 Şubat Sürecinde askerlerin sunum yapmaya çağırdığı valileri sunuma gitmemeleri konusunda uyaran Akşener, bu tavrıyla Türk Silahlı Kuvvetlerinin tepkisini çekti.

1999 seçimlerinin ardından DYP’den istifa eden Akşener’in o dönemde hangi partiye katılacağı merak konusuydu.

Aynı günlerde Fazilet Partisi içinde bir dalgalanma yaşanmış ve bu partiden kopanların yeni bir parti kurmaya hazırlandığı düşünülüyordu.

Fazilet Partisi içerisinde Abdullah Gül liderliğindeki yenilikçi kanat partiden koparak yeni bir hareket oluşturma çalışmalarına hız verdi.

‘Erdemli Hareket’ adını verdikleri bu hareketi hemen partiye dönüştüremediler.

Hareket olarak ilk etapta kendi aralarında toplantılar yapmaya başladılar.

DYP’den yeni istifa eden Akşener de hareketin ilk toplantılarına katıldı.

Hareketin istişare toplantılarına katılan Akşener’in, görüntüleri medyada yer alınca yeni kurulan partinin kurucusu olduğu da bildirildi.

Eski İçişleri Bakanı, yeni kurulan partide üst düzey bir görev üstlenecek; Hem Tayyip Erdoğan’ın hem Abdullah Gül’ün hem de Bülent Arınç’ın Akşener’in kurucu olmasını istediği söyleniyor.

Bu konuyu açıkça konuşan kişi ise Bülent Arınç’tı. Akşener’in annesi ile kendi annesinin çok yakın arkadaş olduklarını, Meral Hanım’ın AK Parti’nin kurucusu olması için çok çaba harcadıklarını söyledi.

Daha sonraki dönemde AK Parti’nin kurucusu olmayı reddederek 3 Kasım 2001’de Milliyetçi Hareket Partisi’ne katıldı.

Meral Akşener, uzun süre Fazilet Hareketi’nin toplantılarına katılmasına rağmen neden AK Parti’nin kurucusu olmadığını şu sözlerle açıklıyor:

‘Partinin tüzük ve programında yer alan ‘Türk Milleti’ ibaresinin rahatsız edici olduğu izlenimini edindiğim için kurucu üye olmaktan vazgeçtim.’

Bu bağlamda Fazilet Hareketi içerisinde yer alan Akşener’in hiçbir zaman AK Parti’nin kurucusu olmadığı bilgisine ulaşmak mümkündür.

Meral Akşener her ne kadar AK Parti’nin kurucusu olmasa da bu tür iddia ve eleştirilerden hiçbir zaman kurtulamamıştır.

AK Parti ile MHP arasındaki orta yolun kötü olduğu 2000’li yıllarda MHP içinde Akşener’in ismi bilinmeyen bir AK Partili olduğunu iddia edenler vardı.

Buna rağmen bugün Akşener’in 2001 yılında Fazilet Hareketi toplantılarına katıldığı görüntüler paylaşılıyor ve kendisine yönelik eleştiriler yapılıyor.

Eleştirenlerin partileri ve isimleri değişse de argümanlar değişmiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
soğanlık evden eve nakliyat
ümraniye eşya depolama
Başa dön tuşu