Haber

İstanbul Valisi Gül’den net açıklama: Sokak hayvanı diye bir şey yok!

İstanbul Valisi Davut Gül, medya temsilcileriyle kahvaltı programında öne çıktı. Vali Gül, kahvaltının ardından basın mensuplarının İstanbul’a ilişkin sorularını yanıtladı.

Fatih Belediyesi Çataltıkapı Toplum Tesisleri’ndeki programa; İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Kıyı Emniyeti ve Boğazlar Bölge Komutanı Tuğamiral Tayfun Paşaoğlu, İl Kültür Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, İl Göç Müdürü Fatih Ayna ve medya kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

“BASIN ÜYELERİMİZLE İSTANBUL’UMUZ İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ”

Vali Gül, konuşmasının başında, İstanbul yönetiminde basın mensupları ile birlikte çalışacaklarını ifade etti. “Doğru bilgiden yanlış karar ve haber çıkmaz. Bizi doğru bilgilendirdiğiniz zaman biz de doğru kararlar alacağız. Size doğru bilgileri verdiğimizde doğru haberleri yapacaksınız. Birlikte iş yapma kültürüne inanıyorum. İstanbul’umuz için başta basın mensuplarımız olmak üzere sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalışacağız” dedi.ifadeleri kullandı.

“MİLLETE HİZMET ETTİĞİMİZİN FARKINDA OLACAĞIZ”

İş anlayışında adaletli davranacağını belirten Vali Gül, şunları söyledi: Valilikler, devletimizin temsilcisidir. Çalışma süremizde adil olacağız ve kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Millete hizmet ettiğimizin bilinciyle her zaman milletimizin yanında olacağız” dedi.söz konusu.

“İSTANBUL’DA SUÇ ORANINDA YÜZDE 11 AZALMA”

İlimizde yürütülen asayiş çalışmalarına da değinen Vali Gül, şunları söyledi: “İstanbul dünyanın en sadık şehirlerinden biridir. Hata oranlarına baktığımızda son 3-4 yılda ciddi bir düşüş var ve bu oran yüzde 11. İstanbul’da 60 bine yakın polis ve kamu görevlisi mesailerinin başında. Çözülmemiş olay yok. İstanbul’un güvenliği benden ve tüm çalışma arkadaşlarımdan daha değerlidir. Esenyurt özelinde baktığımızda geçen seneye göre hatalar yüzde 9 azaldı. İçişleri Bakanımızın talimatıyla hukuksuz kümelenmelerle sonuna kadar mücadele edeceğiz.”söz konusu.

“GÖÇ POLİTİKAMIZ MERHAMET VE ADALET TEMELLİDİR”

Sistemsiz göçle ilgili yürütülen çalışmalara değinen Vali Gül, şunları söyledi: “İstanbul bir dünya şehridir. Güvenlik güçlerimizin sicil kontrolünde kayıtsız görünenler ve suç işleyenlerle mücadele ediyoruz. Kendi ülkelerine geri gönderiliyorlar. Göçmenlik politikamız şefkat ve adalete dayanmaktadır. Kimsenin ortalıkta dolaşmasına izin vermeyeceğiz. İnşallah birkaç yıl sonra düzensiz göç İstanbul’un gündeminden çıkar. Göçmen politikamızı ucuz işçiliğe dayandırırsak çok büyük hata yaparız.”konuştu

“TAKSİKLER ERİŞİLEBİLİR VE EKONOMİK OLMALI”

Başta taksi ve motosiklet olmak üzere trafik sorununa da değinen Vali Gül, şunları söyledi: “Taksilerin erişilebilir ve uygun fiyatlı olması gerekiyor. Bunun için ortak bir çözüm üretmemiz gerekiyor. Belediye başta raylı sistemler olmak üzere toplu ulaşımın önünü açabilecek sistemler geliştirmelidir. Toplu taşıma konforu artmalı. Kayıt dışı motosiklet konusunu gündemimizden çıkaracağız. Bunları denetleyen özel motosiklet ekiplerimiz çalışmalarına devam edecek.”söz konusu.

“İSTANBUL’DA DEPREM RİSKİ OLAN OKULUMUZ YOK”

Deprem çalışmalarını dile getiren Vali Gül, şunları söyledi: “Okullarımızın yüzde 97’si depreme dayanıklı hale getirildi veya sıfırdan yapıldı. İstanbul’da deprem riski taşıyan okulumuz yok. İstanbul’da riskli ve işleyen bir hastanemiz yok. Afet anlayışımız şu şekildedir; ‘Herkes güvende olana kadar kimse güvende değildir’. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın ‘Yarısı Sizden Yarısı Bizden’ kampanyası çok değerli. Vatandaşlar depremle ilgili dönüşüm çalışmalarına hazırlıklı olmalı” dedi.konuştu

“ÇOCUKLARIN DİLENMESİNİ GÜNDEMİMİZDEN ÇIKARACAĞIZ”

Son olarak Vali Gül, eğitim ve sokak hayvanları sorunlarına da değindi. “İstanbul’da eğitimde bin hayırsever arıyoruz. Rastgele bir çocuk ortaokulu bitirdikten sonra Mesleki Eğitim Merkezlerine gittiğinde, haftada bir gün burada teorik eğitim alacak, diğer günlerde işyerinde uygulama yapacak. Çocuğumuz meslek lisesi diploması, öğrencimiz meslek sahibi olacak. Böylelikle çocuk dilenci sorununu gündemimizden çıkarmış olacağız. Dilencilik sorununda ekonomik nedenler ortadan kalktı ama bu devam ederse çocuklarımız savunulacak. Yabancılar sınır dışı edilecek. Belediyelerin ve hayvanseverlerin üzerine düşen görevi yerine getirmesi ile sokak hayvanı sorunu ortadan kalkacaktır.”sözleri yaptı.

“‘HOŞ GELDİNİZ’ DEME LÜKSÜMÜZ YOK”

Gül “Sokak hayvanı diye bir şey yok. Hayvanlar sahiplenilecek. Hayvanları seven sahiplenecek. ‘Ben onları çok seviyorum, bırakın sokaklarda dolaşsınlar’, ‘olsun’ deme lüksümüz yok. İnsanları incittiğimizde buna tahammül et.”söz konusu.

YUSUF KENAN TOPÇU: İZİNSİZ SİLAHLARLA İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Yusuf Kenan Topçu, “Yaptığımız rutin kontrollerde ruhsatsız silahlar ele geçiriliyor. Çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor.” söz konusu.

ZAFER AKTAŞ: KUSURSUZ AYDINLATMA ORANI YÜZDE 92

İstanbul’da hata oranlarındaki düşüşle ilgili konuşan İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, “İstanbul’da güvenliğin sağlanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu anda suç açıklama oranı yüzde 92. Esenyurt’ta suç oranlarında ciddi düşüş var.” şeklinde konuştu.

COŞKUN YILMAZ: İSTANBUL’A GELEN TURİST SAYISI 1 MİLYON 600 BİN ARTTI

İl Kültür Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, “2022’de ilimizi 16 milyon turist ziyaret etti. 2023’ün ilk 6 ayında İstanbul’a gelen turist sayısında 1 milyon 600 bin artış var.” sözlerini kullandı.

Program, basın mensuplarının katılımıyla hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

silifke-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
soğanlık evden eve nakliyat
ümraniye eşya depolama
Başa dön tuşu