Haber

Gaye Erkan’dan taciz iddialarına yalanlama

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, babasının gayri resmi yöneticilik yaptığı ve bankanın sosyal tesislerinin ailesine tahsis edildiği iddialarına yanıt verdi.

Erkan, resmi paylaşımında

Erkan, “ABD’de ekonomi ve iş dünyasının önemli isimleriyle yaptığımız son derece verimli görüşmelerde öğrendiğim bu asılsız iddialar karşısında yaşadığım şaşkınlığı ve üzüntüyü özellikle kamuoyuyla paylaşmak isterim.” Sorumlulara karşı gerekli yasal haklarımı kullanacağım” diye konuştu.

İddialar nelerdi?

Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt’un Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) sunduğu şikâyet dilekçesinin gündeme getirilmesi sözcüGazetenin dünkü haberinde, Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan’ın bankada gayri resmi olarak yönetici olarak atandığı ve personel alımı, işten çıkarma ve atama yetkisine sahip olduğu iddia edilmişti.

DW Türkçe’ye konuşan bir TCMB yetkilisi, Ankara’daki TCMB Topluluk Tesisi’nin Hafize Gaye Erkan’ın talimatıyla tadilat bahanesiyle kapatıldığını, orada çalışan aşçı ve garsonların tamamen Lider ve beraberindekilerin emrine verildiğini iddia etti. aile.

Yetkili, 2023 depremi nedeniyle işçilere kapatılan İzmir Özdere’deki kampı Başkan Erkan ve ailesinin de özel olarak kullandığını, burada çalışan aşçı ve garsonların bir kısmını zorla İstanbul ve Ankara’ya görevlendirdiklerini iddia etti.

TCMB yetkilisi, Merkez Bankası Başkanı’nın sadece babası değil annesi Gamze Erkan’ın torunuyla da ilgilenmek için sık sık bankada olduğunu, yetkisi olmadığı halde banka çalışanlarına talimat verdiğini iddia etti. Yetkili ayrıca Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan’a resmi araç ve makam odası tahsis edildiği yönündeki bilginin de doğru olduğunu belirtti.

DW/CÖ,JD

DW Türkçe’ye sansür olmadan nasıl erişebilirim?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
soğanlık evden eve nakliyat
ümraniye eşya depolama
Başa dön tuşu