Ekonomi

Depremzede üreticilere çadır ve yem takviyesi

Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “yüzyılın felaketi” olarak adlandırılan sarsıntı faciasının ardından arama çalışmalarının bitmesi ve takviye çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini söyledi. yaraları iyileştirmek için kurtarma çabaları.

Bu kapsamda ahırın hasar gördüğü 11 ilde depremzedelere hayvan çadırı ve yem dağıtıldığını belirten Sağlam, şunları kaydetti:

“Tarım ve Orman Bakanlığımızın talimatlarıyla deprem bölgesine gönderilmek üzere başlatılan yem tedarik çalışmaları doğrultusunda Kahramanmaraş’a 3 tır, Malatya’ya 2 tır, İl Müdürlüğümüz koordinasyonunda ilçe müdürlüklerimiz ile birlikte Kahramanmaraş’a gönderilen toplam 73 ton mısır silajı Adıyaman’a, 3 tır, 1 tır Hatay’a ve 1 tır da Kahramanmaraş’a sevk edildi. .”

Bunların yanı sıra 30,3 ton yem, 35 ton mısır silajı, yaklaşık 12 bin metrekare çadır temin edildiğini ve en kısa sürede deprem bölgesine gönderileceğini belirten Sağlam, şunları kaydetti: Bir nebze de olsa merhem olabilmek adına il ve ilçe müdürlüklerimizle çalışmalarımız var, bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Sağlam, “Gönüllü elemanlarımızı bölgeye göndererek, kişisel bağışlarımızı toplayarak, yardım tırları hazırlayarak, çiftçilerimize yem ve çadır göndererek çiftçilerimize destek olmaya çalışıyoruz. Köyümüzün yanında olmayı ülkemizin görevi olarak görüyoruz. Vatandaşlarımız zor günlerde, böyle büyük acıların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz.” sözlerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
soğanlık evden eve nakliyat
ümraniye eşya depolama
Başa dön tuşu