Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Alper Gezeravcı’nın yaptığına ‘turistik gezi’ demek ayıptır

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Alper Gezeravcı’nın yaptığına ‘turistik gezi’ demek ayıptır

Alper Gezeravcı’yı eleştirenlere ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ufku kendi bireysel hırslarından oluşan bir grup, ilk astronotumuz Alper Gezeravcı’nın yaptığı çalışmalara ne dedi? ‘Turistik gezi’, yazıktır. Ne yaptı?” ‘Bu kadar para ne olacak? Harcandı mı?’ “Evet devlet olursan, düzgün adam olursan harcanır. Bu turistik bir gezi değil. Bunlar bu nesli uzaya hazırlamak için atılan adımlardır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir’de düzenlenen ‘Gençlik Sevgisiyle Eskişehir’ programında gençlerle buluştu. Erdoğan, program vesilesiyle gençleri kucaklamaktan, gençlerin enerjisini ve dinamizmini yüreklerinde hissetmekten memnuniyet duyduğunu belirtti. Erdoğan, “Tecrübesiyle 70, duygu ve heyecanıyla 20-25 yaşlarında olan kardeşiniz olarak buradayım. Her zaman söylediğim gibi artık biz sizin zamanınızın misafiriyiz. Allah’ın izniyle” dedi. Milletimizin desteğiyle, ülkemizin Türkiye Yüzyılı hazırlıklarını tamamladıktan sonra emaneti sizlere bırakacağız.”

‘TBMM GRUBUMUZDA GENÇ VİNÇLERDEN 20’DEN FAZLA TEMSİLCİMİZ VAR’

Geçtiğimiz cumartesi günü İzmir’de düzenledikleri aday tanıtım programına değinen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Hamza Dağ kardeşimiz gençlik kollarından geldi ve şu anda İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayımızdır. Adana ve Kahramanmaraş Büyükşehir adaylarımız da gençlik teşkilatımızdan yetişmektedir. Karabük il ve ilçe adaylarımızın birçoğu yine gençlik kollarımızdan geliyor. Çok sayıda adayımız da gençlik teşkilatımızdan yetişiyor. Genç arkadaşlarımızın büyük bir kısmı belediye meclislerinde ve belediye yönetimlerinde yer alıyor.TBMM Kümemizde gençlik kollarından 20’den fazla milletvekilimiz var.Aynı şekilde TBMM’de 30 yaş altı 5 milletvekilimizden 4’ü oturuyor. AK Parti saflarında, Bürokraside, üniversitede, iş dünyasında, Partimizin gençlik kollarında birlikte çalıştığımız binlerce ismi tanıyoruz, gördüğünüz gibi, biz bunun önünü açtık. Gençlerimiz her alanda. Doğal olarak bunun için de kendinizi çok iyi yetiştirmeniz gerekiyor. Bu konuda size güveniyorum. Rahmetli üstadın bilincinde gençlik ideali, ‘Zaman benimledir, yer bana emanet’ ben’ sözü bugün gerçek oldu. Onu dönüştürecek nesil sizlersiniz. “Kim var diye seslenildiğinde, sağa sola bakmadan tek tek ‘Ben oradayım’ diyen, ‘Kimse yok’ inancına sahip gençlik hayalimizi asla kaybetmeyeceğiz. olmadığım yer.”

‘MİLLİ BAHÇEDE KADINLAR İÇİN BARDAKLAR İNŞA EDECEĞİZ’

AK Parti’nin Türk siyasetinde gençleri merkeze alan tek parti olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Bazılarının seçim arifesinde gençlik edebiyatı yaptıklarına bakmayın. Onlar sadece konuşmayı biliyorlar.” Sadece bunu istismar etmeyi biliyorlar, sadece gençleri yalanları için kullanmayı biliyorlar.” AK Partili belediyeler ancak 2019’daki son Yerel Yönetim Seçiminden bu yana binin üzerinde spor salonunu gençlerin hizmetine sundu. 621 adet irili ufaklı halk kahvesi ve kütüphane. Artık millet bahçelerine kadın kahvehaneleri yapacağız. Kadınlara yönelik kahvehaneler yapacağız. Çünkü AK Parti fark yarattı. Donanımlarıyla 555 gençlik merkezi ve 541 bilgi konutu, hayatın lezzetlerini tadabilecekleri 525 yerel lezzet mekanı, çok amaçlı etkinliklere hizmet verecek 464 konferans salonu ve 256 tiyatro salonu, 205 müze, 76 bilim merkezi, 51 dijital kütüphane, vb. gelişimlerine katkıda bulunmak. Üniteler dahil yaklaşık 4 bin 300 tesisi hizmete sunduk” dedi.

‘GEZERAVCI’NIN İŞİNE ‘TURİSTİK GEZİ’ DEMELERİ AYIPLIKTIR’

Erdoğan, AK Parti’nin hızlı treni Eskişehir’e getirdiğini belirterek, “Bunlar 3 yönlü, 3 yönlü otoyollar. Kim yaptı? Böyle bir şey var mı? Hayır üniversite, şehir hastanesi, bunları kim yaptı? Yine biziz.” Neredeler? Neden yapmıyorlar? Biz yapıyoruz, onlar yıkıyor. Fark bu. Aynı şekilde bundan sonraki süreçte benim sorunum ne biliyor musunuz? Buranın belediye başkanıyla el ele vererek yapabileceğimiz en ufak bir şey yok. Ama şimdi diyorum ki Nebi Hatipoğlu kardeşimizle el ele Bir tarafta yerel yönetim, diğer tarafta merkezi yönetim olarak el ele vereceğiz ve Eskişehir’i çok daha farklı bir şekilde uçuracağız. Bakanlıklarımızın ve diğer kurumlarımızın çalışmalarını saymıyorum bile. Mesela uzay çalışmalarımızda yeni ve tarihi bir adım olan astronot eğitim programımızın ikinci adı. Biz genciz ama bazı insanların farklı gündemleri ve öncelikleri olduğunu görüyorsunuz. Kafaları o kadar karışık, kalpleri o kadar duygusuz ki, o kadar perişan bir durumdalar ki, milletin ortak sevinçlerinden rahatsız oluyorlar, ülkenin ortak çıkarlarını sabote etmeye çalışıyorlar. Ufku kendi bireysel hırslarından oluşan bir grup, ilk astronotumuz Alper Gezeravcı’nın yaptığı çalışma hakkında ne söyledi? ‘Turist gezisi’. Çok yazık ya da öyle bir şey. Ne dediler? ‘Ya bu kadar para harcanırsa?’ Evet devlet olursan, düzgün adam olursan boşa gider. Bu bir turistik gezi değil. “Bunlar bu nesli uzaya hazırlamak için atılan adımlardır” dedi.

‘BUNLAR BAY GİBİ DEĞİL. KEMAL MUSLUĞU AÇIYOR

Konuşmasında muhalefetle ilgili düşüncelerini sürdüren Erdoğan, “Tabii bunlar Sayın Kemal’in musluk açması gibi değil. Ne yapıyordu? İstanbul’daki liderleri alıyor, İstanbul’a götürüyor, onlar da musluk açıyor. Oraya dokunun, ne yapıyorlar, buradaki gibi birçok heykel dikmeye gidiyor, internet üzerinden yaptıkları bir toplantının teknolojik devrim olduğunu düşünmek ya da düğmeye basıp başkalarının yaptığı işi sahiplenmek gibi bir şey değil bu. Bu işlerin her birinin arkasında büyük bir vizyon, büyük bir hazırlık, büyük bir emek, büyük bir emek var.Aslında onların hayalleri bile bizim yaptıklarımızın yanına yaklaşamaz.İnşallah bundan sonra bu dönemde kendi çalışmalarımızı da göndereceğiz. Bu programlarla yetiştirdiğimiz astronotlarla uzaya roket atacağız.O halde bakalım bu grup kendi roketimize nasıl bir sap takacak.Bu nedenle sizin ve sizlerle birlikte yapacak çok işimiz var diyoruz. Mart ayı sonuna kadar yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz. Ülkemizin her yerindeki gençlerimizle gece gündüz buluşacağız ve bu toplantılarda gençlik sevgisiyle deneyimlerimizi onlarla paylaşmaya, onların gücüyle kendimizi yenilemeye, onların beklentileriyle politikalarımızı şekillendirmeye devam edeceğiz. “Sevginiz, coşkunuz ve sözünü tutma konusundaki kararlılığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
soğanlık evden eve nakliyat
ümraniye eşya depolama
Başa dön tuşu