Haber

Avrupa’da cenaze kaosu! Fiyatlar rekora ulaşıyor, merhumun yakınları eşyalarını satıyor

  • HABER7

Avrupa’da artan yaşam maliyeti vatandaşları ölümden sonra bile rahatsız ediyor. Türkiye’de cenaze hizmetleri ücretsizAvrupa ülkelerinde fahiş maliyetlerle gerçekleştirilebilmektedir.

ABD’de 13 bin dolardan 55 bin dolaraKanada’daki cenaze prosedürleri yaklaşık olarak değişmektedir. 10 bin dolarOlarak faturalandırılır.

Avrupa Birliği’nden Ekonomik nedenlerBu nedenle ayrılan İngiltere’de durum daha da kötü. Sigorta şirketi SunLife 1500’den fazla aile ve 100 cenaze şirketiyle görüşülerek hazırlanan rapora göre,Cenaze fiyatları iki yıl süren düşüşün ardından bu yıl yeniden yükselmeye başladı. Yüzde 4,7 artışla 4 bin 140 liraya (158 bin lira) ulaştı.

Sunlife Sigorta’nın Ölümün Maliyeti 2024 raporunda,Birleşik Krallık’ta genel ölüm maliyeti Yüzde 5 artışla 9 bin 658 lira Rekor seviyeye çıktığı belirtildi. Bu numara Türk Lirası olarak yaklaşık 370 bin TLOlarak kayıt ediliyor.

İNGİLİZLERİN BEŞTE BİRİ CENAZE GİDERLERİNİ KARŞILAMAK İÇİN VARLIĞINI SATIYOR

Avrupa’da artan yaşam maliyeti, cenaze masraflarının artmasıyla birlikte refah düzeyini de etkiledi.

Sunlife Sigorta’nın raporuna göre; Her dört İngilizden biri cenaze masraflarının yaşam standartlarını etkilediğini söylüyor. Raporda, Her 10 kişiden 1’inin (%10) gıda gibi temel ihtiyaçlarda kesinti yapmak zorunda kaldığı belirtiliyor.Birleşik Krallık’ta cenaze masraflarını karşılamada önemli mali zorluklar yaşayan kişiler 4 kişiden 3’ü (%76) bunun ruh sağlığını etkilediğini söylüyor.

Ailelerin 5’te 1’i (%20, 2022’ye kadar +%1) cenaze masraflarını karşılıyor ciddi bir mali çalkantı yaşıyor. Ortalamada, masrafları karşılamak için neredeyse 2.716 £ bulmaları gerekiyor; Bu geçen yıla göre 116 £ daha fazla.

Maliyeti karşılamak için ürün satan kişi sayısı %3 artışla %18’e yükseldi. Her beş Britanyalıdan biri cenaze töreni için eşyalarını satmak zorunda kalıyor.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
soğanlık evden eve nakliyat
ümraniye eşya depolama
Başa dön tuşu