Haber

THY deprem bölgesinden 296 bin 819 kişiyi tahliye etti

Türk Hava Yolları (THY), deprem felaketinin yaşandığı ilk andan itibaren harekete geçti.

Yerli ve yabancı yardım malzemeleri ile arama kurtarma ekipleri deprem bölgesine sevk edildi.

6-21 Şubat tarihlerinde yürütülen faaliyetlerle ilgili sosyal medya hesabından bilgi veren THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, yaptıkları 1667 sefer ile arama-kurtarma ve yardım ekiplerini deprem bölgelerine teslim ettiklerini belirtti.

“296 bin 819 vatandaşımızı tahliye ettik”

Bölgede tahliye seferlerini sürdürdüklerini kaydeden Üstün, şunları kaydetti:

1646 seferle 296 bin 819 vatandaşı tahliye ettik. Tüm operasyonlarını yardım malzemesi taşımacılığına ayıran Turkish Cargo, afet bölgelerine 208 kargo seferi ile 12.498 (3.259 yurt içi, 9.239 yurt dışı) ton yardım malzemesi sevk etti. İlaç, gıda, giysi, jeneratör, hijyen seti, battaniye ve çadırları yüklü bir şekilde taşıdı. Bugün planladığımız 81 seferle 14 bin 454 vatandaşımızı deprem bölgelerinden tahliye etmeye devam edeceğiz.

Üstün, bugün yapacakları 12 kargo seferi ile deprem bölgelerine yardım malzemeleri taşımaya devam edeceklerini belirterek, deprem bölgelerindeki havalimanlarında ağır operasyonların sürdürülmesi için 200 çalışan görevlendirildi.

“Ücretsiz rezervasyonlarımız 1 Mart’a kadar devam edecek”

THY Teknik AŞ’nin Türkiye’ye insani yardım taşıyan tüm uçaklara ücretsiz bakım hizmeti verdiğine işaret eden Üstün, şunları kaydetti:

Tahliye seferlerimiz için ücretsiz rezervasyonlarımız 1 Mart’a kadar devam edecektir. Rezervasyonu olmayan vatandaşlarımız uçuşlarda yer olması durumunda uçağa sırasıyla alınacaktır. Tahliye uçuşları için ücretsiz biletleme işlemlerinizi taşınabilir uygulamamız ve web sitemizden yapabilirsiniz. 75 bin kişilik Türk Hava Yolları ailesi olarak her koşulda vatandaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz.

habermalazgirt.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
soğanlık evden eve nakliyat
ümraniye eşya depolama
Başa dön tuşu