Haber

Taksici katilinden kart oyunu! İşte saçmalıklarla dolu küstah savunması

İzmir Gaziemir’de 31 Aralık günü saat 03.30 sıralarında yüzünde tıbbi maske ve başında kapüşon bulunan Kanıt Aysal, evli ve iki çocuk babası Oğuz Erge’nin müşteri olarak kullandığı taksiye bindi. Bir süre taksi şoförü Erge’yi çeşitli adreslere götüren Delil Aysal, ineceğini söyleyerek cebinden para alıyormuş gibi yaparak yanındaki silahı çıkardı.

OĞUZ ERGE’YE 3 KEZ VURDU

Delil Aysal, arka arkaya 3 el ateş ederek taksi şoförü Erge’yi yaraladı. Daha sonra Delil Aysal, taksiyi ve şoförün cebini karıştırıp, Erge’nin kulaklıklarını ve cep telefonunu çalarak, boş kovanları alıp kaçtı.

TAKSİ SÜRÜCÜ OĞUZ ERGE KURTARILMADI

Silah sesini duyan çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, direksiyon başında yaralanan Erge’yi ambulansla İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Burada tedavi altına alınan Oğuz Erge, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

CİNAYET VE ÇIKARMA ARAÇ KAMERALARINA YANSIDI: OĞUZ ERGE’YE TOKAT VERDİ

Tanınmamak için yüzünü tıbbi maskeyle gizleyen ve kafasına kapüşon takan gaspçı Aysal’ın silahlı saldırı anı araç kamerasına yansıdı. Görüntülerde, taksi durduktan sonra cebinden para çıkarıyormuş gibi yapan Evid Aysal’ın tabancayla 3 el ateş ettiği, kurşunların isabet ettiği taksi şoförü Erge’nin ise yan koltuğa düşerek hareketsiz kaldığı görülüyor. .

Deliller, Aysal’ın Erge’yi silahla vurduğunu, ardından tokat atarak tepkisini ölçmeye çalıştığını, ardından şahsında ve takside bir şey aradıktan sonra kaçtığını gösterdi.

110 SAAT GÖRÜNTÜ İNCELENDİ

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet ve Gasp Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlatarak taksideki araç kamerası ve bölgedeki yaklaşık 70 güvenlik kamerasının görüntülerini inceledi. İzlenen toplam 110 saatlik görüntüden şüphelinin Delil Aysal olduğu belirlendi. Deliller Aysal saklandığı evde yakalanarak gözaltına alındı. Aysal, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Memleketi SÖKE’DE DEFİN EDİLDİ.

Erge’nin naaşı, İzmir Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işleminin ardından yakınlarına teslim edildi. Cenazesi, çok sayıda taksiden oluşan konvoyla Erge’nin annesinin yaşadığı Buca ilçesi Göksu Mahallesi 679/23 Sokak’taki evine getirildi. İzin alınmasının ardından taksicinin naaşı, meslektaşlarından oluşan konvoyla birlikte defnedilmek üzere Söke ilçesine bağlı Nalbantlar Mahallesi’ne götürüldü.

Mahalle meydanında kılınan cenaze namazı sırasında ayakta durmakta zorluk çeken ve gözyaşı döken Erge’nin eşi Nevra ve kızı Naz Erge, yakınları tarafından sakinleştirildi.

Erge’nin hükümlü oğlu Mustafa Erge, jandarmanın gözetiminde tören alanına getirildi. Namazın ardından Erge’nin naaşı Aydın’ın Söke ilçesindeki mahalle mezarlığında toprağa verildi.

SABAH, KATİLİYİ YANLIŞLIKLARLA DOLU BİR SKANDAL OLARAK ANLATTI

Sabah’tan Ceyhan Torlak’ın haberine göre Delil Aysal, savcılığa verdiği ifadede şunları söyledi: “Ailevi sorunlarım var. Annem ve babam kardeşime daha çok önem veriyorlar. Kardeşim kadar benimle ilgilenmiyorlar. Bu nedenlerden dolayı psikolojim pek iyi değil. Bu yüzden Şahin Tepesi bölgesinde intihar edecektim. Buca Evka-1 semtinde. O yüzden taksiye bindim. Şoföre ‘Şahin’ dedim. ‘Şahin Tepesi’ne gidelim dedim.’ Bu saatte Şahin Tepesine çıkamayız dedi. Ben de ‘Gaziemir’de çalıştığım fırının olduğu yere gidelim’ dedim. Hemen oraya gidiyorduk.”söz konusu.

“KIZINIZI ARADIM, SONRA TELEFONU SAHADA ATTIRDIM”

Tüm Türkiye’nin izlediği cinayet anları hakkında da yalan söyleyen katilin kart oyunu, onu pes ettirdi. Katil Kanıtı Aysal, “Üzerimde nakit yoktu. Taksi ücretini kartla ödeyecektim. Ancak taksi şoförü ‘POS’tan ücret alınmıyor’ dedi. Kartı kabul etmedi. Ben de silahı çıkardım. belimden ateş ettim. Normalde kendimi vuracaktım. Taksicinin cep telefonunu ve kulaklığını aldım. Kızının telefon numarasını telefon rehberinde buldum.” . Kızını aradım ve ‘Baban Gaziemir’de kan kaybından ölüyor’ dedim. Ambulans çağırın’ dedi ve telefonu kapattı. Daha sonra cep telefonunu sahaya atıp oradan ayrıldım.”dedi.

Tutuklanan Aysal’ın karakolda çok sayıda suçtan sabıkasının olduğu öğrenildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
soğanlık evden eve nakliyat
ümraniye eşya depolama
Başa dön tuşu