Ekonomi

Resmi Gazete’de yayımlandı: Deprem bölgesi için yeni kararlar

Kahramanmaraş merkezli deprem Afet sonrası alınan yeni kararlar Resmi Gazete’de yayımlandı. Alınan karara göre Kasım 2020 tarihli son yeniden yapılanma maddesinde yaralananların taksit ödeme süresi uzatıldı. Taksitlendirmeler, mücbir sebebin sona erdiği 31 Temmuz’u takip eden ayda başlayacak.

Ticaret Bakanlığı, afet dönemlerinde ilçe, il, bölge veya ülke genelinde perakende ticaret için belirlenen taksit sürelerini kesintili olarak değiştirebilecek. 3 ile 12 ayın ortasında olan taksitlendirme süresi değişebilir.

Prefabrik ve konteynerler için karar değişti

Yayınlanan kararlar arasında prefabrik ve konteynerler ile ilgili kararlar alır. Karara göre; Prefabrik yapı ve konteynerlerde KDV oranını yüzde 1’e indiren kararda değişiklik yapıldı.

14 Şubat 2023 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararına göre; Afet bölgesinde geçerli olan prefabrik ve konteynerlerde KDV oranı yılsonuna kadar yüzde 1 idi.

Alınan yeni kararla sarsıntı bölgesi ve kurum sınırlaması kaldırıldı. 2023 sonuna kadar tüm prefabrik ve konteyner teslimlerinde KDV yüzde 1 idi.

Depremzedeler ücretsiz yararlanabilecek

Depremzedeler, kamu kurum ve kuruluşlarının misafirhaneleri ile sosyal tesislerinde ücretsiz konaklama ve yemek hizmetlerinden yararlanacak.

Orman köylülerinin kredi taksitleri ertelendi

Deprem bölgesindeki orman köylüsü ve kooperatiflerin kredi taksitleri 31 Temmuz 2023 tarihine kadar ertelendi. Erteleme için rastgele kural aranmayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
soğanlık evden eve nakliyat
ümraniye eşya depolama
Başa dön tuşu