Haber

İsrailli avukatlar aşırı sağcı siyasetçileri “savaş suçlarını kışkırtmakla” suçluyor

İsrailli avukatlar, işgal altındaki Batı Şeria’da Filistinlilere yönelik toplu saldırıları destekleyen Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ve bazı aşırı sağcı milletvekilleri hakkında “savaş suçlarını teşvik ettikleri” gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Haaretz’in haberine göre 22 İsrailli uluslararası hukuk uzmanı, İsrail Başsavcısı Gali Baharav-Miara’dan Yahudi yerleşimcilerin Nablus’un güneyindeki Filistin kasabalarına düzenlediği toplu saldırılarla ilgili “acil” bir soruşturma başlatmasını talep etti.

Uzmanlar, Başsavcıya verdikleri dilekçelerde, Maliye Bakanı Smotrich, aşırı sağcı milletvekilleri Zvi Fogel ve Limor Son Har-Melech’in saldırı sırasında ve sonrasında yaptıkları açıklamaların “başkalarını savaş suçu işlemeye teşvik ettiğini” söylediler.

Dilekçelerinde söz konusu siyasetçilerin açıklamalarına yer veren hukukçular, “Siyasilerin bu açıklamalarından bazıları saldırıdan önce, bazıları ise saldırı sırasında destek ima ediyor. Bazıları bu saldırıları meşrulaştırıyor” dedi. ve gelecekte benzer saldırıların tekrarlanmasını teşvik edin.” sözlerini kullandı.

Avukatlar, Yahudi isyancıların tutuklanmasını talep ediyor

Aşırı sağcı Yahudi Güç Partisi milletvekili Zvi Fogel’in İsrail ordu radyosuna verdiği “Huvvara kuşatılmış ve yanıyor. İşte görmek istediğim manzara bu” sözlerine işaret eden avukatlar, bu ifadelerin asılsız olduğunu söylediler. “İsrail’de şiddeti ve ırkçılığı teşvik ettikleri için her halükarda bir savaş suçu olarak kabul edilebilirler.” Bunun yasalara aykırı olduğunu söyledi.”

İsrailli avukatlar, Huvvara’daki “Yahudi isyancıların bir an önce tutuklanıp yargılanmasını” talep ederken, bu belgenin “terör olaylarıyla aynı titizlikle ele alınması” gerektiğini kaydetti.

İsrail basını, aşırı sağcı Dini Siyonizm Partisi lideri Maliye Bakanı Bezalel Smotrich’in sosyal medya hesabından bölgedeki Yahudi yerleşimcilerin liderlerinden Davidi Ben Zion’un paylaşımını beğenmesine dikkat çekti. , “Huvvara kasabası haritadan silinmeli”. Ben Zion’un, Yahudi yerleşimcilerin Huwara kasabasına düzenlediği saldırılar sırasında söz konusu paylaşımı sildiği bildirildi.

Aynı şekilde, Yahudi Gücü Milletvekili Limor Son Har-Melech, Yahudi yerleşimcilerin saldırıları gerçekleştiğinde Huwwara’ya gittiğini belirterek, bunu “Batı Şeria sakinlerinin (Yahudi yerleşimciler) haklı güvenlik taleplerini desteklemek için yaptığını savundu. “.

Muhalefet lideri Lapid, aşırı sağcı hükümet yetkilisini “terörizm”le suçladı

Öte yandan ana muhalefet lideri Yair Lapid, Huwwara’da işlenen terörü desteklediği gerekçesiyle Fogel’ı İsrail Parlamentosu Ulusal Güvenlik Komitesi başkanlığı görevinden alınması için davet etti.

Huvvara’daki Yahudi yerleşimcilerin saldırılarını “terör” olarak nitelendiren Lapid, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Parlamento Fogel’in terörü alenen teşvik ettiğini ve bir kasabanın tüm varlıklarıyla birlikte yakılmasını desteklediğini açıklamasının üzerinden bir gün geçti. Halen Milli Güvenlik Kurulu Başkanlığı yapmaktadır.” açıklamalarda bulundu.

Gelecek Var Partisi’nin eski başbakanı ve genel başkanı Lapid, şöyle devam etti:

“Fogel derhal komisyondan çıkarılmazsa, utanç verici bir rezalet olacak ve Başbakan (Binyamin Netanyahu) üzerinde kara bir bayrak dalgalanacaktır. komisyon başkanlığından uzaklaştırılmalıdır.”

Başbakan Benjamin Netanyahu liderliğindeki koalisyonun bir üyesi olan ve onlara karşı ırkçı politikalarıyla tanınan Fogel, “Huwwara’da sağlanan caydırıcılık, Batı Şeria’da (İsrail ordusu tarafından 2002’de yürütülen) Savunma Kalkanı Harekatı’ndan bu yana sağlanamadı” dedi. Filistinliler kelimeleri kullanmıştı. İsrail ordusunun İkinci İntifada sırasında gerçekleştirdiği bu operasyonlar, yüzlerce Filistinlinin ölümüyle sonuçlandı.

Aşırı sağcı milletvekili Fogel, daha önce yabancı basına yaptığı açıklamada İsrail’in Filistinlilere karşı “fazla merhametli” olduğunu belirterek, “Bir İsrailli anne yerine 1000 Filistinli anne ağlasın” demişti. dedi.

Yerleşimcilerin Huwvar’a saldırıları

İsrail güçlerinin 22 Şubat’ta işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyindeki Nablus’a çok sayıda noktadan baskın düzenlediği bölgede tansiyon yeniden tırmanmıştı.

Nablus’un tarihi Eski Kent bölgesinde bir konutu çevreleyen İsrail askerleri, baskını protesto eden Filistinlilere gerçek mermilerle müdahale ederek aralarında bir çocuk ve iki yaşlının da bulunduğu 11 Filistinliyi öldürdü, 6’sı ağır olmak üzere 100’den fazla Filistinliyi yaraladı.

Batı Şeria’nın kuzeyindeki Huwwara kasabasında Pazar günü düzenlenen silahlı saldırıda iki Yahudi yerleşimcinin öldürülmesinin ardından yüzlerce fanatik Yahudi, İsrail ordusunun gözetiminde Huwwara’ya gelerek Filistinlilere karşı toplu intikam saldırıları gerçekleştirdi.

Yerleşimciler kasabada onlarca ev ve arabayı ateşe vermiş, Filistinlilere saldırmış ve bir kişiyi öldürmüştü. İsrail ordusunun Yahudi yerleşimcilerin bu saldırılarını engellemediği, Filistinlilere karşı güç kullandığı bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
soğanlık evden eve nakliyat
ümraniye eşya depolama
Başa dön tuşu