Teknoloji

Huawei otomobil teknolojisi otomobil üreticilerinin ilgisini çekiyor

Otomotiv sektöründe önemli bir değişime imza atan Huawei Technologies, Pekin otomobil fuarında Qiankun adlı gelişmiş sürüş destek sistemini (ADAS) sergileyerek akıllı otomobil teknolojisinde kilit bir oyuncu olarak ortaya çıktı. Bu sistem birçok Çinli otomobil üreticisinin dikkatini çekti ve en az yedi tanesi araçlarında Qiankun’a yer vererek onu şu anda mevcut olan en sofistike ADAS olarak tanıttı.

Bu hafta gerçekleşen Pekin otomobil fuarında Huawei, teknolojisini sergileyen iki önemli stantla yer aldı. Volkswagen’in 2025 yılında piyasaya sürülecek olan Audi Q6L e-tron modeli, Çin pazarı için Huawei’nin Qiankun sistemi ile donatılacak. Konu hakkında bilgi sahibi iki kaynağa göre bu, Huawei’nin yabancı bir otomobil üreticisiyle yaptığı ilk işbirliği.

Nissan CEO’su Makoto Uchida da otomobil fuarındaki stantlarını ziyareti sırasında Huawei’nin tekliflerine olan ilgisini dile getirdi, ancak bir Nissan sözcüsü Uchida’nın sadece etkinliği gezdiğini ve Huawei ile herhangi bir potansiyel ortaklık hakkında yorum yapmadığını belirtti.

Huawei’nin bir parça tedarikçisi olarak yükselişi, akıllı telefon işinin 2019’dan bu yana ulusal güvenlik nedenleriyle uygulanan ABD ihracat kontrolleri nedeniyle zarar görmesinin ardından yeni büyüme yolları bulma stratejisinin bir parçası. Şirket, akıllı elektrikli araçlar (EV’ler) için lider bir otomotiv tedarikçisi olmayı ve Bosch, Denso ve Continental gibi yerleşik endüstri devleriyle rekabet etmeyi hedefliyor.

Huawei ile yapılan işbirliği, Yönetim Kurulu Başkanı Zhang Xinghai’nin son üç yılda Huawei ile güçlü bir ortaklık kurduklarını ve bu işbirliğini sürdürme niyetinde olduklarını belirttiği Dongfeng destekli Seres tarafından kamuoyuna övgüyle duyuruldu. Seres’in Aito markası yılın ilk çeyreğinde Çin’deki yeni enerji markaları arasında altıncı sırada yer aldı.

Huawei’nin pazara girişi, geleneksel otomobil üreticilerinin BYD gibi şirketlerin teknoloji entegrasyonuna ayak uydurmakta zorlandığı elektrikli araç sektöründeki hızlı ilerlemelerle aynı zamana denk geliyor. Changan, Dongfeng ve BAIC gibi devlete ait otomobil üreticileri, rekabet güçlerini artırmak için Huawei’nin ADAS’ı ile donatılmış yeni EV markalarını piyasaya sürerek yanıt verdi.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bir başka büyük oyuncu olan GAC, 2025’ten itibaren Trumpchi markası altında Huawei’nin akıllı araç teknolojisine sahip amiral gemisi modellerini piyasaya sürmeyi planlıyor. GAC Genel Müdürü Feng Xingya, tüketici memnuniyeti için en gelişmiş teknolojileri ürünlerine dahil etmenin önemini vurguladı.

Huawei’nin teknolojisi otomobil üreticileri için cazip olsa da, araç geliştirme ve tanıtımına dahil olması, şirketin aynı zamanda sektörde bir rakip olduğu konusunda endişelere yol açtı. Ayrıca, bu yıl yaşanan bilgi işlem bileşeni tedarik sıkıntısı Seres Aito M9, Changan Avatr 12 ve Chery Luxeed S7 gibi amiral gemisi modellerin teslimatlarını geciktirdi.

Uluslararası alanda ise Huawei, ABD’nin Çin araçlarının özellikle bağlantılı araç teknolojisi açısından ulusal güvenlik tehdidi oluşturup oluşturmadığını araştırması nedeniyle zorluklarla karşılaşabilir. Bu potansiyel engellere rağmen, Huawei ile ortaklık yapan otomobil üreticilerinden hiçbiri Huawei teknolojisine sahip modelleri ihraç etme planlarını açıklamadı.

Huawei otomobil fuarında ayrıca sürüş ve süspansiyon kalibrasyonu için araç kontrol üniteleri, LIDAR, BeiDou ve GPS navigasyon kullanan telematik sensörler, optik sensörler ve diğer yolcuları rahatsız etmeden kişiselleştirilmiş ses deneyimlerine olanak tanıyan koltuk başlıklarına entegre bir ses sistemi gibi diğer teknolojileri de sundu.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haberelmadag.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
soğanlık evden eve nakliyat
ümraniye eşya depolama
Başa dön tuşu