Haber

“Genç Girişimciler Keşfediyor” projesi Sivas’ta başladı

Sivas Valiliği himayelerinde başlatılan “Genç Girişimciler Keşfediyor” projesi kapsamında Yavuz Selim Ortaokulu öğrencileri, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ile ESTAŞ AŞ Kam Mili Fabrikasını gezdi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Sivas Valiliği Strateji ve Ar-Ge Birimi (SARGEB) tarafından PURPOSE projesi kapsamında “Genç Girişimciler Keşifte” projesi, öğrencilerin farkındalık yaratması amacıyla başlatıldı. sınıf dışında çeşitli sosyal, kültürel, teknolojik, tarımsal ve endüstriyel alanlar.

Sivas Valiliği SARGEB, Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sivas 1.Organize Sanayi ve Demirağ Organza Sanayi Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda hayata geçirilen projede ortaokul öğrencileri organize sanayide yer alan fabrikalarda ve birçok üretim tesisindeki imalat süreçlerini gözlemleyecek. tesisler.

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Yavuz Selim Ortaokulu öğrencileriyle birlikte, Türkiye’de ve yurtdışında 16 araç üreticisine satış yapan ve 46 ülkenin yedek parça pazarına eksantrik mili ihraç eden Türkiye’nin ilk ve en büyük eksantrik mili üretim tesisi ESTAŞ’ı ziyaret etti.

Fabrika gezisi öncesi öğrencilere seslenen Şimşek, keyifli bir vesileyle bir yere geldiklerini ifade etti.

Öğrenciler için değerli bir deneyim olacağını belirten Şimşek, “Projedeki asıl amacımız sadece kitaplardan okuduğunuz, kitaplardan resim gördüğünüz, belki de sadece hayal ettiğiniz fabrikaları ve üretim süreçlerini göstermek.” sözlerini kullandı.

Gezinin öğrenciler için ufuk açıcı geçeceğini vurgulayan Şimşek, şöyle konuştu:

“İleride başarılı bir hayat yaşamak ve hedeflediğiniz noktalara ulaşmak için hayal kurmalısınız. Her şey bir hayalle başlar. Sizin için verimli ve faydalı bir gezi olmasını dilerim. Okullarımızdan öğrenciler gelecekler ve tesisleri sürekli gruplar halinde ziyaret edin.Bugün ESTAŞ’ta yarın başka bir lokasyonda.İşlemlerini yerinde görecekler.İnşallah aranızdan genç girişimciler çıkar ve ülkemize güzel kazanımlar sunarlar.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
soğanlık evden eve nakliyat
ümraniye eşya depolama
Başa dön tuşu