Ekonomi

Flaş Haber! Fed faiz oranını değiştirmeden yüzde 5-5,25’te tuttu.

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini beklendiği gibi değiştirmeyerek yüzde 5-5,25 aralığında sabit tuttu.

Fed’den yapılan açıklamada, faiz oranını sabit tutma kararının oybirliğiyle alındığı belirtildi.

Fed, 15 ay sonra ilk kez politika faizini sabit tuttu

Açıklamada, Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) uzun vadede maksimum istihdam ve yüzde 2 enflasyon hedeflediği belirtilirken, bu hedefleri desteklemek için federal fonlama faizinin yüzde 5-5,25 aralığında tutulmasına karar verildi. . Böylece Fed, 15 ay sonra ilk kez politika faizini değiştirmedi.

Yüksek enflasyon karşısında Mart 2022’den bu yana 10 faiz artırımı yapıldı.

ABD’de yaşanan yüksek enflasyon karşısında geçen yıl varlık alım operasyonunu tamamlayarak faiz oranlarını artırmaya başlayan Fed, 2022 Mart ayında 25 baz puanlık artışla 2018’den bu yana ilk kez faiz oranlarını artırma kararı aldı. .

Geçen yıl Mayıs toplantısında 50 baz puanla 2000 yılından bu yana en hızlı faiz artırımını gerçekleştirdikten sonra, Haziran toplantısında 75 baz puanla 1994 yılından bu yana en güçlü faiz artırımını gerçekleştirmiş, Temmuz, Eylül aylarında politika faizini aynı oranda artırmıştır. ve Kasım toplantıları.

Faiz indirimi devam etti

Geçen yıl üst üste 4 toplantıda faiz oranlarını 75 baz puan artıran Fed, geçen yılın son toplantısında 50 baz puan artırarak faiz artış hızını yavaşlatmaya başladı. Banka, 2023 yılının ilk toplantısında faiz artış hızını 25 baz puan artırarak yavaşlatmaya devam etti.

Banka, faiz oranını toplamda 500 baz puan artırdı.

Mart ve Mayıs toplantılarında Fed, faiz oranını yeniden 25 baz puan artırarak yüzde 5-5,25 aralığına yükselterek 16 yılın en yüksek seviyesine çıkardı. Mayıs ayı toplantısında geçen yıl Mart ayından bu yana 10’uncu kez faiz oranlarını artıran Banka, toplamda 500 baz puan faiz artırımına gitti.

ABD’de enflasyon, geçen yıl Haziran ayında yıllık bazda yüzde 9 ile 1981’den bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra en son Mayıs ayında yüzde 4 olarak kaydedildi.

malkara-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
soğanlık evden eve nakliyat
ümraniye eşya depolama
Başa dön tuşu