Haber

Depremde hayatını kaybeden kadın, Eskişehir’deki son yolculuğuna uğurlandı.

Kahramanmaraş merkezli “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen depremde Adıyaman’ın Besni ilçesindeki evinin yıkılması sonucu hayatını kaybeden Melike Arıyürek’in cenazesi memleketi Eskişehir’de toprağa verildi.

Besni ilçesinde icra müdürlüğü yapan Melike Arıyürek’in cenazesi Odunpazarı ilçesindeki Mahmut Sami Ramazanoğlu Camii’ne kaldırıldı.

Cenaze törenine Arıyürek’in ailesi, yakınları, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kılınan namazın ardından Melike Arıyürek’in cenazesi Esentepe Mahallesi Mezarlığı’na defnedildi.

BBP Genel Başkanı Destici, cenazenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Depremin olduğu ilk günden itibaren bölgeye gittiklerini belirten Destici, şunları söyledi:

“Her depremde hayatını kaybedenlerin ya da enkaz altında kalarak hayatta kalanların hikayesi vardır. Hepimiz incindik, üzüldük, üzüldük. Allah milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın inşallah. ülkemize, devletimize ve milletimize geçmiş olsun.Yaralarımızı birlikte sarmamız âdettir.Devlet ile milleti birbirine düşürmeye, fitne çıkarmaya çalışanlara fırsat vermeyeceğiz, Ya da insanları birbirine düşürmek için burada birlik olacağız ve dayanışma içinde zor günleri atlatacağız.Elbette bu süreci değerlendirip birlik ve kardeşliğimize saldırmak isteyenler olacaktır.Onlara hakkını vermeyeceğiz. Bu millet bugüne kadar vermedi, inşallah bundan sonra da vermeyiz” dedi.

“İnsanüstü bir çaba harcıyorlar”

Arama kurtarma ekiplerinin inanılmaz fedakarlıklar yaptığına tanık olduğunu kaydeden Destici, “AFAD, UMKE, JAK ve diğer sivil toplum kuruluşları, Alperen Ocakları bünyesindeki ALPKURT grupları, askerimiz ve polisimiz inanılmaz bir çaba sarf ediyor. Veriyorlar. insanüstü bir çaba ve canını ortaya koyuyor.Cemaatimin adına şükranlarımı sunuyorum.Bu tür yağma olayları elbette oluyor,yardım tırlarını engellemeye ve kaçırmaya çalışanlar var ama devletimiz ve güvenlik güçlerimiz onlara gereken dersi veriyor, fırsat vermiyor. Elbette kayıplarımız geri gelmeyecek ama biz devletimizi, vatanımızı, milletimizi ve milletimizi savunmaya devam edeceğiz.” terimleri kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
soğanlık evden eve nakliyat
ümraniye eşya depolama
Başa dön tuşu