Ekonomi

Deprem sonrası fahiş fiyat artışları mercek altında

Deprem sonrası fahiş fiyat artışlarına izin verilmiyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen sarsıntıların ardından tüm alanlarda yaşanması beklenen fahiş fiyat artışlarına ilişkin denetimlerini sıkılaştırdı.

Şehir içi bağlantı yollarında yol kontrolleri yapılıyor

Gelir Yönetimi Lideri (GİB) Bekir Bayrakdar, deprem bölgesinde mevcut durumu kötüye kullananlara karşı gerekli tedbirleri aldıklarını bildirdi. Bu kapsamda deprem felaketinin ilk günlerinden itibaren özellikle şehirlerarası bağlantı yollarında yol denetimleri gerçekleştiriyoruz.”söz konusu.

Dinlenme tesislerinde depremzedelerin durumundan yararlanmak isteyenler takip ediliyor.

Bayrakdar, bu yollardaki dinlenme tesislerinde depremden zarar gören vatandaşların durumundan yararlanmak isteyenlere karşı gayret gösterdiklerini ifade etti. Öte yandan deprem bölgelerinde eşya taşımacılığı, eşya asansörü hizmetleri gibi konularda da denetimler yapıyoruz.”dedi.

“37 bin 367 satılık ve 7 bin 363 kiralık konut ilanı radara takıldı”

Bayrakdar, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın diğer illerdeki işçileri deprem bölgesine atayarak, sahada fahiş fiyat ve evrak sistemine uygun unsurları denetlediğine de işaret etti:

Devletimiz depremde zarar gören vatandaşlarımıza kira yardımı yapmaktadır. Bazı vatandaşlarımız bölgeden ayrılarak başka illerde konut kiralayabiliyor. Hem kiralık hem de satılık konut için vatandaşlarımızın taşındığı illerdeki fiyat hareketlerini yakından takip ediyoruz. Bu kapsamda ülke genelinde elde ettiğimiz ilk verilere göre deprem tarihinden sonra fiyatları artan 37.367 satılık ve 7.363 kiralık konut ilanı tespit ettik. Fahiş fiyatlara yönelik çalışmalarımızın sonuçlarını sahada yapacağımız kontrollerde değerlendirilmek üzere Ticaret Bakanlığı ile paylaşacağız.

CİMER, VİMER ve ALO 189

Bu konuda vatandaşlara davette bulunan Bayrakdar, şu değerlendirmelerde bulundu:

Vatandaşlar bu konularda gördükleri eksiklikleri ister CİMER, VİMER gibi uygulamalarla ister ALO 189’u arayarak bize şikayet edebilirler ki mağduriyet yaşamasınlar.

Depremden bu yana haciz yapılmadı

Bayrakdar, bazı sosyal medya platformlarında, devletin afetzedelere yaptığı yardımlara vergi dairelerinin haciz koyması yönünde kamuoyunda infiale yol açacağı net bir şekilde anlaşıldı. “tamamen asılsız”Paylaşımların yapıldığını kaydederek, şunları söyledi:

Öncelikle şunu belirteyim ki, deprem tarihinden itibaren vergi daireleri kamu alacaklarının tahsili için herhangi bir haciz uygulamamıştır. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile vergi daireleri tarafından yapılanlar da dahil olmak üzere tüm icra takibi durdurulmuştur. Deprem tarihinden önce konulan hacizlerle ilgili olarak şunu belirtmek isterim. Vergi daireleri tarafından bankalara gönderilen haciz talepleri, gönderildiği anda malvarlığına uygulanır ve daha sonra hesaplara yatırılan paralara herhangi bir etkisi olmaz. Bu nedenle deprem tarihinden sonra herhangi bir haciz yapılmadığından, daha önce hesaba haciz konulsa bile bu haciz, devlet tarafından yapılan sarsıntı yardımlarını etkilemez.

Bu kapsamda, konunun hukuki boyutu ve sürecin niteliği ne olursa olsun, depremzedelere ‘devletin yaptığı yardımlara el konuluyor’.
paylaşım ve haber. Devletimizin bu hüzünlü gününde
Vatandaşı için yaptığı tüm iş ve işlemleri göz ardı etmek anlamına gelen bu tür bir şey.
Vatandaşlarımızın makamlara prestij vermeyeceğine inanıyoruz.

haber-adilcevaz.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
soğanlık evden eve nakliyat
ümraniye eşya depolama
Başa dön tuşu