Haber

Bursa Yıldırım’da sel riski tarih oluyor

BURSA (İGFA) –Yıldırım Belediyesi’nin Bursa Su ve Kanalizasyon İşletmesi (BUSKİ) ile imzaladığı protokol kapsamında Uludağ’dan gelen ve zaman zaman su baskınlarına neden olan Cenup Kanalı’nda dere ıslahı yapılıyor.

İyileştirme çalışmalarının yüzde 60’ının tamamlandığı dere sınırında incelemelerde bulunan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, projenin Samanlı bölgesinin kaderini değiştireceğini vurguladı. Yürütülen iyileştirme çalışmalarıyla uzun yıllardır devam eden bir soruna kalıcı çözüm getireceklerini belirten Önder Oktay Yılmaz, “Çalışmaların devam ettiği Güney Kanal’da dere yatağını genişleteceğiz. 38 metreye kadar tam hızda ve kademeli taş duvarlarla çevreleyin. Yaklaşık 2,5 kilometrelik bir hatta yaptığımız rehabilitasyon çalışması ile bölgedeki seller tarihe karışacak” dedi.

HASTANE CEPHESİ KALMIŞTIR

Yapılan dere ıslah çalışmalarının Samanlı bölgesinin değerini artıracağını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Projemiz Yıldırım’a birçok yönden katkı sağlayacak. Öncelikle bölgedeki seller duracak. Tehlikeli atıkların dereye karışması engellenecektir. Taşkınlar nedeniyle derenin kuzey hattındaki arazi ve bahçelerde yaşanan su baskını sona erecek. Dere hattının güneyinde kalan ve hastane alanı olarak ayrılan alan artık sel riskinden kurtulmuş olacak. Böylece bölgeye yapılacak hastanenin önündeki en büyük engel kalkmış olacak. Öte yandan ıslah çalışması ile dere yatağı temizlenecek ve yapılacak düzenlemelerle bölgeye görsel olarak değer katacak bir dere hattı oluşturulacak.

haberhasankeyf.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
soğanlık evden eve nakliyat
ümraniye eşya depolama
Başa dön tuşu