Haber

Beyoğlu’ndaki bombalı saldırının örgütsel kodları deşifre edildi: Terörist, ‘karı-koca’ kılığında Türkiye’ye illegal yollardan giriş yapmış

Edinilen bilgiye nazaran, İstanbul Beyoğlu’nda 6 kişinin hayatını kaybettiği 81 kişinin yaralandığı terör saldırısıyla ilgili soruşturma çok yönlü sürdürülüyor. Bölücü terör örgütü PKK/KCK’nın Suriye kolu PYD/ YPG tarafından gerçekleştirilen terör akınıyla ilişkili olduğu teziyle gözaltına alınan 46 şüphelinin sorgusu devam ediyor. Hücumun akabinde bin 200 farklı güvenlik kamera imgesinden oluşan yüzlerce saatlik kayıtlar didik didik inceleyen Terörle Çaba ve istihbarat üniteleri, birinci olarak bayan teröristin taarruzun akabinde kaçmak için “müşteri” kılığında bindiği taksiyi buldu. Taksi şoförü sözünün alınması için gece saatlerinde İstanbul Terörle Gayret Şubesine getirilirken, ticari taksi ise emniyet üniteleri tarafından incelemeye alındı.

Tekstil atölyesinde 4 ay ‘işçi’ olarak çalışmış

Bombalı saldırıyı gerçekleştiren Suriye asıllı bayan teröristin, evvel Esenler’de bir eve gittiği, buradan yanına bir miktar altın ve para aldıktan sonra Küçükçekmece’de öteki bir adrese giriş yaptığı saptandı. Yaklaşık 4 ay evvel beraberindeki örgüt üyesi B. isimli terörist ile ‘karı-koca’ kılığında geldikleri İstanbul’da, Suriye Kobani bölgesindeki PYD/YPG mensubu H. adlı bir örgüt yöneticisinin talimatıyla Esenler’de bir dokuma atölyesinde işe girdikleri öğrenildi. Burada ‘uyuyan hücre’ pozisyonunda olan terörist, Ayn El-Arab (Kobani) bölgesinden aldıkları talimatla dün özel bir arabayla Taksim’e gitti. Suriye’den birlikte Türkiye’ye geldikleri ‘koca’ kılığındaki B. adlı firari PKK/YPG üyesi terörist, hücre üyesi Ahlam Albashir’e yaklaşık 1 kilonun üzerindeki TNT tipi plastik patlayıcıyı saat 16.00 sıralarında vererek İstiklal Caddesi’ne gönderdi. Burada eylemin gerçekleştirileceği noktaya patlayıcı dolu paketi bırakan kadın terörist, olaydan sonra ‘müşteri’ kılığında bindiği ticari taksiyle önce Esenler’de kendilerine yardım ve yataklık eden ve 4 aydır yanlarında kalan ailenin konutuna girdi. Yaklaşık bir saat sonra meskenden bir ölçü altın ve para alan terörist, Küçükçekmece’de bir eve saklandı. İlk olarak Edirne’ye, oradan da Yunanistan’a gitmek için fırsat kollayan Ahlam Albashir adlı Suriyeli terörist, gece saat 02.50’de güvenlik güçlerince Küçükçekmece’de düzenlenen eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı.

Türkiye’ye yasa dışı yollardan ‘karı-koca’ kılığında 2 kişi birlikte gelmişler

Teröristin emniyette yapılan sorgusunda, PKK/PYD/YPG Terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin üzerinden ülkeye aksiyon yapmak için beraberindeki ‘karı-koca’ kılığındaki bir PKK/YPG mensubu ile birlikte kaçak yollarla giriş yaptıklarını itiraf etti. Güvenlik ve istihbarat ünitelerinin elinde olduğu öğrenilen ses ve yazışma kayıtlarında, atağın akabinde Ahlam Albashir ile yanındaki B. isimli erkek teröriste Yunanistan’a kaçma talimatı verildiği ortaya çıktı.

Kaçabilselerdi Yunanistan’da infaz edilerek atağın tüm ilişkileri koparılacaktı

Saldırının örgütsel kodlarını deşifre eden emniyet ve istihbarat üniteleri, aksiyona ait yürütülen soruşturmayı çok istikametli olarak sürdürüyor.

Kanlı atağa dair soruşturma devam ederken, aksiyonu gerçekleştiren bayan terörist ile beraberindeki B. isimli erkek teröriste Suriye’deki PKK/YPG yönetiminden eylemden sonra Türkiye’yi terk etmeleri talimatı verildi. Kobani’de soyadı açıklanmayan H. adlı bir PKK/YPG sorumlusu tarafından verilen emirde, saldırıdan hemen sonra Edirne’den Yunanistan’a geçmeleri istendi. İstihbarat birimlerine göre teröristler ülkeyi terk edip kaçabilselerdi Yunanistan’da infaz edilerek hücumun tüm temasları koparılacaktı.

Edirne’den Yunanistan’a kaçmaya çalışan B. isimli bir PKK üyesi aranıyor

Dün meydana gelen terör taarruzunda kullanılan patlayıcının TNT tipi bomba çeşidi patlayıcı kullanıldığı öğrenilirken, bölücü terör örgütü PKK/PYD temaslı olduğu anlaşılan hücre üyesinin, Türkiye’deki tüm temasları mercek altına alındı. Ayn El-Arab (Kobani) bölgesinden hareket talimatı alarak Türkiye’ye giriş yapan Ahlam Albashir isimli terörist, sorgusunda, PKK/PYD tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirilip Türkiye’ye gönderildiğini itiraf etti. Failin tabirleri doğrultusunda Edirne’den Yunanistan’a kaçmaya çalışan B. isimli teröristin yakalanması için çalışmaların devam ettiği aktarıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
soğanlık evden eve nakliyat
ümraniye eşya depolama
Başa dön tuşu