Haber

Bakan Kurum: “Orta gelirli vatandaşlarımız 4 bin 400 TL’den başlayan taksitlerle ev sahibi olabilecek”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Alt gelir grubuna hitap eden sosyal konutlarla başlattığımız proje dışında şimdi de orta gelirli vatandaşlarımız konut sahibi olabilsin diye 81 ilimizde kampanya başlatıyoruz. bir ev” Projesini yürütüyoruz. Çalışmalar çerçevesinde kampanyamız 15 Ocak itibari ile başlayacaktır. 1 milyon TL’lik örnek ödeme tablosuna baktığımızda 4 bin 400 TL’den başlayan taksitlerle ev sahibi olabilecekler. Bu süreçte fiyat artışlarına asla müsamaha göstermeyeceğiz” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, tarihin en büyük yangınlarından biri olarak kabul edilen Manavgat’ta 28 Temmuz 2021 Çarşamba günü çıkan yangından en çok etkilenen Kalemler Mahallesi’nde tamamlanan konutlarda inceleme yaptı. İncelemelerin ardından basın açıklaması yapan Kurum, “Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bir yıl gibi kısa bir sürede tamamladığımız konutlarımızın son durumunu inceleyeceğiz. Kardeşlerimizle ve arkadaşlarımızla sohbet edeceğiz. afet mağduru bacılarımızın talep ve temennilerini dinleyeceğiz yarın inşallah Antalya tarihi bir güne ev sahipliği yapacak. yangından sonra tamamlanan Kalemler köyümüzde burada hep birlikte inşaAllah Antalya’da Cumhurbaşkanımızın da katılımıyla millet bahçesinden millet bahçesine Bakanlığımıza ait 222 sosyal konut olmak üzere halka açılış töreni ile birlikte, güneş enerjisi santralinden ticaret merkezine, katlı otoparktan toptancıya, bisiklet yollarından içme suyu ve kanalizasyon inşaatlarına, f atık su arıtma tesislerinden kapalı hayvan pazarlarına, Antalyalı kardeşlerimizin hizmetine. ağız. Ben zaten güzel olmak istiyorum” dedi.

“İklim krizinin ağır faturalarından birini millet olarak yaşadık”

İklim değişikliğinin insanlık tarihinin en büyük krizlerinden biri olarak dünyayı ve insanlığı vurmaya devam ettiğini belirten Kurum, “Bir Akdeniz ülkesi olan Türkiye’nin en güzide şehirlerinden biri olan Antalya, bu etkilerin yaşandığı bölgelerimizden biri. en ağır şekilde hissedildi.Bunu yıllar önce Antalya’da yaşadığımız yangın felaketinde gördük.İklim krizinin ağır faturalarından birini millet olarak çektik.Afette şehrimize yeşil rengini veren ağaçlarımızı ve ormanlarımızı kaybettik. .Can dostlarımızı ve hayvanlarımızı kaybettik.Evlerimiz,ahırlarımız zarar gördü.Yangın çıktığı ilk andan itibaren hep devletin ve milletin seferberliğinin yanında olduk.Buradaydık,Vatandaşımızın yanındaydık,Sizlerin yanındaydık. Kalemler’de, Kilimler’de, Demirciler’de, Karaburun’da Fatma teyzemizin yanındaydık. Ayşe abimizle Oymapınar’da, Tilkiler’de, Yaylaalan’da, Güzelbağ’da milletimizin yanındaydık. Amcamızın yanındaydık’ dedi.

“Konut sorununu hızla çözdük”

Afetten zarar gören herkesin yanında olduklarını ifade eden Kurum, “Afet sonrası hayatın hızla normale dönmesi için vatandaşlarımızla istişare içinde yeniden imar ve restorasyon projelerimizi başlattık. İşte yaptıklarım” Az önce bahsettik. Bugün gerçekten çok heyecanlı, gururlu, mutluyuz. “Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle yaptığımız 427 konutumuzu ve 2 köy konağımızı dediğimiz gibi yangından etkilenen kardeşlerimize teslim ediyoruz. vatandaşlarımıza. Yangından etkilenen tüm bölgelerde Alanya, Manavgat, Akseki, Gündoğmuş’ta 469 konut ve 600 ahırın üretimini hızla sürdürüyoruz.”

“81 ilimizde çevre-insan-doğa merkezli şehircilik hassasiyetimizi kararlılık ve kararlılıkla sürdürüyoruz”

“Bu bölgede sadece yeni evler yapmıyoruz, yangınları söndürdükten sonra başlattığımız ekolojik onarım ve rehabilitasyon çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Bilim adamlarımızın öncülüğünde sürdürdüğümüz bu çalışma ile doğal hayatı eskisi gibi canlandıracağız. diyen Kurum, şöyle devam etti:

“Değerli dostlarımızın Antalya’nın yeşillikleri içinde hayatlarını çok daha keyifli bir şekilde sürdürmelerini temenni ediyorum. İnanın bu bizim için dünyanın en büyük mutluluğu. Vatandaşlarımızın yüzlerinde bir gülümseme ve canlarımızın canlanması. Doğa tüm dünyada mutluluğun üzerindedir.Bugün ülkemizin dört bir yanında 81 ilimizde, Çevre-insan-doğa merkezli şehircilik duyarlılığımızı azim ve kararlılıkla sürdürüyoruz.Şehirlerimizi her yönüyle daha güçlü ve yaşanır hale getiriyoruz, Alt yapıdan üst yapıya, sokak iyileştirmeden çevre düzenlemesine.Bu anlamda Antalya’da son 20 yılda 32.5 milyar lirayı aşan dev yatırımlar yaptık.Şu anda sahadayız.33 adet iş yerimizin inşaatına devam ediyoruz. 1,5 milyar TL yatırım bedeli ile 900 sosyal konut, 469 köy evi, 600 ahır ile birlikte millet bahçelerinden içme suyu ve kanalizasyon inşaatlarına, bisiklet ve yürüyüş yollarından kamu binalarına kadar.”

Halk bahçeleri

“81 ilimize 81 milyon metrekare millet bahçesi” projesi kapsamında Türkiye’nin dört bir yanında 467 millet bahçesi kurduklarını belirten Kurum, “164 adedini tamamlayarak vatandaşlarımızın beğenisine sunduk. Antalya’da 683 bin metrekare alana sahip 6 millet bahçesi projemiz var.Manavgat Türkbeleni Millet Bahçemizi açtık ve beğeninize sunduk.Aksu, Serik, Muratpaşa ve Kaş millet bahçelerimizin üretimine yine devam ediyoruz. Tabi burada bir haberi de sizlerle paylaşmak istiyorum.İnşallah en kısa zamanda Kepez Millet Bahçemizin üretimine başlarız.İnşallah Cumhuriyetimizin 100.yılında Kepez Millet Bahçemizin üretimine başlarız. . Vatandaşlarımızla buluşacağız” dedi.

“Antalya’ya 7 bin 157 konut yapacağız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 14 Eylül’de Cumhuriyet tarihinin en büyük toplu konut hamlesini paylaştığını hatırlatan Kurum, “Türkiye tarihinin en büyük toplu konut hamlesiyle konut yapan Cumhurbaşkanımızla birlikte yuva yapmaya devam ediyoruz. Bu anlamda Antalya’daki ilk konut projemiz çerçevesinde “7 bin 157 konut yapacağız. İlk konut arsa projemiz kapsamında merkezde 10 bin, ilçelerde 13 bin olmak üzere toplam 23 bin altyapısı hazır gayrimenkulü vatandaşlarımıza sunacağız. 18-22 Ocak ortasında şehrimizde kura çekeceğiz” dedi.

“8,6 milyar liralık 192 yatırımı tamamlayarak vatandaşımızın hizmetine sunduk”

Kurum, İller Bankası ile 81 ilde yerel yönetimlere her türlü desteği vermeye devam ettiklerini belirterek, “Bu çerçevede İller Bankası ile toplam yatırım değeri 8,6 milyar TL olan 192 ilimiz var. Antalya’nın değerine değer katan ve atık sudan içme suyuna kadar vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap veren “Yatırımını tamamlayarak vatandaşımızın hizmetine sunduk. Medeniyetimizin kadim şehri Antalya’yı geleceğe çok güçlü bir şekilde taşımak, Antalyalı hemşehrilerimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Sosyal konut üretiminden millet bahçesine, kentsel dönüşümden çevre yatırımlarına kadar şehrimizin her alanında çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

“4 bin 400 TL’den başlayan taksitlerle ev sahibi olabilenler”

Bakan Kurum, şöyle devam etti:

“Vatandaşlarımıza verdiğimiz sözü tutmanın gururunu yaşıyoruz. O dönem ‘Buraları kiralık açacaklar, buraları vatandaşın elinden alıp otel yeri yapacaklar’ dediler. Ama otel arsası olarak herhangi bir alan açmadık.Evim kampanyası ile ilgili süreçlerimizi kararlılıkla sürdürüyoruz.Yeni bir finansman modeli ile Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte inşallah projemizi kararlı bir şekilde hayata geçireceğiz. ‘Yeni Konutum Kampanyası’ ile şimdi orta gelirli vatandaşlarımız ev sahibi olabilsin diye 81 ilimizde kampanya başlatıyoruz. 100 bin evi olmayan ev sahibi olabiliyor.Çalışmalar çerçevesinde kampanyamız 15 Ocak itibari ile başlayacak.Buradan ev alacak vatandaşlarımız gerçekten uygun vade oranlarında konuta sahip olacak.Kullanacak vatandaşlarımız 0-2 milyon arası kredi kullanacak olan vatandaşlarımız 0,69, 2-4 milyon arası kredi kullanacak vatandaşlarımız 0,79, 4-5 milyon arası kredi kullanacak arkadaşlarımız kullanabilecekler. Kredi kullanmak için 0.99. Sam’e baktığımızda 1 milyon TL’lik ödeme tablosuyla 4 bin 400 TL’den başlayan taksitlerle ev sahibi olabilecekler.” – ANTALYA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
soğanlık evden eve nakliyat
ümraniye eşya depolama
Başa dön tuşu