Haber

AFAD’dan depremden en çok etkilenen illerin acil yardım ödeneklerine ilişkin açıklama

Afet ve Acil Durum İdaresi (AFAD) Başkanlığı, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından ilk anda alınan “genel hayata etkili afet bölgesi” kararı olmadığı için Elazığ’ın Malatya için “destek il” olarak belirlendiğini ancak Elazığ’ın Malatya için “destek il” olarak belirlendiğini bildirdi. da bu karar kapsamındaydı. yeniden eşleştirme yapıldığını bildirdi.

AFAD’dan yapılan açıklamada, afetin ilk günlerinde “genel yaşamda etkili afet bölgesi” ilan edilen illerde, afetlerde acil ödemelerin daha hızlı yapılabilmesi için iller arasında eşleştirme yapıldığı belirtildi. .

Bu kapsamda afet bölgesindeki illere karşılık gelen destek illerinin belirlendiği açıklamada şunlara dikkat çekildi:

“Bu eşleştirmede ‘genel hayatı etkileyen afet bölgesi kararı’ olmadığı için Elazığ, Malatya’ya takviye il olarak belirlendi. İptal edildi ve aşağıda belirtildiği gibi yeniden eşleştirildi.

Depremin ilk günlerinde arama kurtarma ve diğer acil diğer işlerin hızlı bir şekilde yönetilebilmesi için böyle bir eşleştirme yapılmış olup, bu eşleştirmelerin illerimizdeki depremin etkisi ve büyüklüğü ile rastgele bir ilişkisi bulunmamaktadır. Üstelik sonradan yapılan bu değişiklik ikinci bir metinle düzeltildi. Tamamen teknik ve süreci hızlandırma amaçlı bu operasyonun ne Malatya’nın ne de başka bir ilimizin afet boyutuyla ilişkilendirilmemesi gerektiğini kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.

Açıklamada, afetten etkilenen iller, Kahramanmaraş’ın Zonguldak İli AFAD, Hatay’ın Trabzon İli AFAD, Cumhurbaşkanlığı destekli Malatya İli AFAD, Adıyaman’ın İzmir İli AFAD, Diyarbakır Cumhurbaşkanlığı; Adana, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa, Gaziantep ve Elazığ’ın İl AFAD’ı tarafından incelendiği belirtildi.

selendi-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
soğanlık evden eve nakliyat
ümraniye eşya depolama
Başa dön tuşu