Haber

ABD’de cezaevinden firar eden firari mahkum yakalandı

ABD’nin Pensilvanya eyaletindeki hapishaneden 31 Ağustos’ta firar eden Brezilya asıllı Danelo Cavalcante yakalandı.

Pensilvanya Eyalet Polisi’nden yapılan açıklamada, cezaevinden kaçan 34 yaşındaki Cavalcante’nin 14’üncü günde yakalandığı bildirildi.

Açıklamada, olayın ayrıntılarının yerel saatle 09.30’da yapılacak basın açıklamasıyla paylaşılacağı duyuruldu.

Cinayetten ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı

Daha önce “eski çete üyesi” olduğu söylenen Cavalcante’nin, 2017 yılında Brezilya’da kendisine borcu olan bir kişiyi öldürmek suçundan arandığı paylaşılmıştı.

Bölge başsavcılığının Facebook’ta yaptığı paylaşıma göre Cavalcante, “Brezilya’da cinayetten arandığını öğrendikten sonra kendisini polise ihbar edeceğini” söylemesi üzerine eski kız arkadaşını iki küçük çocuğunun gözü önünde bıçaklayarak öldürdü. “

Nisan 2021’de eski kız arkadaşını öldürmek suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Cavalcante, 31 Ağustos’ta Pennsylvania’nın Chester kentindeki hapishaneden firar etti.

Arama çalışmalarını sürdüren polis, Cavalcante’nin “Pensilvanya’dan kaçmak için yeterli kaynağının bulunmadığını”, kaçan mahkum tarafından çalındığı düşünülen minibüsün bulunduğu bölgede arama çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Cavalcante’nin yakalanmasıyla ilgili bilgi verenlere verilen ödül 25 bin dolara çıkarıldı.

Kaçak mahkum Cavalcante’nin yakalanmasında işbirliği yapmayan kız kardeşinin vizesinin sona ermesi nedeniyle sınır dışı edileceği, kaçan mahkuma yardım eden veya yardım teklif edenlerin ise yargılanacağı bildirildi.

Bir tanıdığıyla buluşmaya giden ve kapı kamerasına yakalanan firari mahkumun sakalını keserek görünüşünü değiştirdiği belirtildi.

Silah çaldı

Cavalcante’nin 11 Eylül’de Chester County’deki bir konutun garajından el feneri ve dürbünle donatılmış 22 kalibrelik bir tüfek çaldığı bildirildi.

Ev sahibinin hırsızlık yapan kaçağı silahla vurduğu kaydedildi ancak tutuklunun yaralandığına dair herhangi bir belirtiye rastlanmadı.

Cavalcante’nin silahlı ve son derece tehlikeli olduğu belirtilirken, bölge sakinlerine evlerinde kalmaları, kapı ve pencereleri kapatmaları ve araçları güvenli alanlara çekmeleri konusunda uyarılarda bulunuldu.

haber-akkus.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
soğanlık evden eve nakliyat
ümraniye eşya depolama
Başa dön tuşu