Haber

3 bin 595 depremzede Isparta’daki KYK yurtlarında kalıyor

Isparta’da 3 bin 595 depremzede Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) bünyesindeki yurtlarda ağırlanıyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından şehre gelen depremzedelerin ihtiyaçları devlet ve vatandaşların iş birliği ile karşılanıyor. KYK bünyesinde açılan İŞKUR başvuru masası, kreş, sağlık ocağı, rehabilitasyon merkezi, giyim mağazası ve Kuran kursu gibi hizmetler de mağdurlara sunuluyor.

Yurtlara yerleştirilen 3 bin 595 depremzede, zaman zaman yurdun bahçe ve yaşam alanlarının ortasına gelerek acılarını paylaşıyor.

Malatya’dan Isparta’ya gelen 68 yaşındaki Mediha Özdan, gazetecilere deprem sırasında uyanık olduğunu, sarsıntıyı fark edince aceleyle evden çıktığını söyledi.

Evlerinin depremde ağır hasar gördüğünü ve oğlunun yanında kaldığını belirten Özdan, AFAD aracılığıyla yurda yerleştirildiğini kaydetti.

Çok iyi karşılandıklarını ifade eden Özdan, “Allah devletimizden, hükümetimizden, ordumuzdan ve AFAD çalışanlarından razı olsun. Onlar sayesinde artık rahat yaşıyoruz. Isparta halkına çok teşekkür ediyorum. Yanında bir çorap ve evinde bir kilo meyve var. Bize ulaştırdı. Evimdeymiş gibi hizmet alıyorum.” dedi.

Eşi ve ikiz çocukları ile Hatay’ın Antakya ilçesinden gelen Cemile Uygun, deprem anında duvarların çatırtı seslerini duyduklarını söyledi.

Sarsıntı durunca hızla konuttan ayrıldıklarını söyleyen Uygun, birçok binanın bir anda çöktüğünü söyledi.

Yurtta çok iyi bakıldığını ifade eden Uygun, “Allah devletimizden razı olsun, Isparta halkına teşekkür ediyorum. Bizi sahiplendiler. Yurtta tıbbi ihtiyaçlarımız ve ilaçlarımız karşılanıyor. Bize veriliyor. Günde 3 öğün.” söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
soğanlık evden eve nakliyat
ümraniye eşya depolama
Başa dön tuşu